18 augusti 2013

Barfotahästar kan!

Idag var vi ute på en tur med Sammy och Diablo och på rundan vi tog hade de lagt ut stenkross på timmervägen, perfekt för hovarna tänkte jag och Sammy sa inte emot. Så barbacka och med en kapson som huvudlag drog jag upp telefonen för att dokumentera detta i full galopp, här har ni!

5 kommentarer:

  1. Härligt att se! :D Min körponny går barfota trots hård träning och det är inga problem. Nu har vi dock haft problem med röta och stelhet... Men vi är snart back 'n ready! ;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja visst är det!
      Vad roligt att höra, kanske kan man tänka att det fungerar tack vare hård träning? :) Motion och cirkulation är ju a och o för fungerande hovar!

      Radera
  2. Vad roligt :)

    måste bara få fråga om du har några tips man ska tänka på om man vill hålla sin häst barfota?
    hästen jag ska få hem har och är barfota men gått skodd på vintern mest pga ägarens "lathet" som hon uttryckte det själv, han har markerat på grusvägar när han trampat på större stenar i några steg men annars verkar han fungera väldigt bra barfota men har tyvärr fått väldigt mycket olika tips och åsikter så därför frågar jag dig som helt klart verkar ha kunskap inom detta område!
    Tusen tack på förhand /Malin

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag tar och knåpar ihop ett inlägg med din fråga inom en snar framtid, säkert finns det fler som undrar och behöver tips! :)

      Radera
    2. Åh det vore toppen, tusen tack :)
      /Malin

      Radera