5 juli 2011

Kanonpass på nya ridbanan

Är inne på lunchpaus från hästarna och arbetet på gården, är ledig idag så det fick bli en riktig fixardag för min del. Har rensat ogräs, klippt gräset, pysslat med Sammy och ridit än så länge. Efter maten står mockning av hagen, biltvätt och städning av huset på schemat.

Ridningen gick riktigt bra idag! Med andra ord som vanligt när Sammy får gå på underlag han trivs på, och underlaget på ridbanan börjar sätta sig ordentligt och verkar bekvämt för hästarna. Mamma tittade och instruerade lite under ridpasset, och tycker det är dags att börja träna mot ett riddarprov! Det innebär mycket fokus på galoppombyten och galoppiruetter från och med nu. Dock skulle jag tro att ett sådant prov ligger åtminstone något år framåt i tiden, men det är alltid kul att ha något att träna inför.

Att ridbanan är klar innebär såklart även att det nu går att komma hit och rida lektioner för både mig och mamma, så komsi komsi!

5 kommentarer:

 1. Låter spännande att träna för riddarprov.

  SvaraRadera
 2. Kan du berätta vart du finns, hur man gör för att boka lektion för dig vad du tar m.m.? :)
  Jag vill så gärna börja med akademisk ridning min häst också och vi behöver en tränare. Jag bor i Eskilstuna. :)

  SvaraRadera
 3. Underbart att du börjar blogga igen, som jag har längtat!

  SvaraRadera
 4. Super fin bild som header! När och vart togs den? :D

  SvaraRadera
 5. Skulle gärna komma och rida lektion med mitt fjord sto :) har ridit för din mamma en gång tidigare, men nu när ni flyttat så blev de ännu bättre då jag har ridavstånd till er :D
  Ser mycket fram emot att boka lektion så snart jag har fått pengar. :)

  Mvh Sanna i jönåker

  SvaraRadera