6 april 2010

Equiterapeutbesök

Idag kom äntligen equiterapeuten till Sammy. Hon kunde konstatera att han hade en liten låsning i bäckenet (halkat och spänt sig i hagen) som vandrat bakåt och satt sig där jag sett att han varit spänd.
Hon pysslade och knakade ett bra tag, det är jättehäftigt att se Linda arbeta, hennes händer rör sig över hästens kropp konstant! Hon förklarade hela tiden vad hon gjorde och hur jag kunde göra lite övningar själv för att underhålla det. Under tiden hon jobbade såg man hur Sammys hållning blev bättre (han har varit mer svankig och "överbyggd" bak pga låsningen) och ryggen kom upp igen.
Jag ska arbeta honom vid handen ett par dagar, och sedan sätta igång lugnt med ridningen igen. Äntligen!

Sammy för någon vecka sedan

När Sammy har vilat så har jag haft mer tid att rida Diablo, och det har gått riktigt bra! Vi har blivit väldigt samspelta och trivs kanon ihop. Myskillen.
Undervisade en av mina elever för första gången i år efter vinteruppehållet i söndags och även det gick riktigt bra. Jag har så himla mycket att ge nu känner jag, har verkligen gjort egna framsteg det senaste halvåret och kan ännu bättre sätta ord på det jag ser.

3 kommentarer:

 1. Karin Kufver9 april 2010 09:30

  Hej Maja! Skönt att höra att det flyter på. Bra att Sammy är på bättringsvägen. Mina pollar har haft lite otur senaste tiden. Senast förra helgen kom jag ut och såg att min Zadir hade ett sår mellan knä och kota på utsidan (ej över senan), svullen och öm men nu börjar det bli bättre. Jag blir så orolig så fort det är något med hästapollarna. Vill att de ska må bra och vara på topp alltid =) men det är man ju inte själv så det är svårt att begära.

  Roligt att du börjat med lite undervisning, vad har du tänkt göra efter gymnasiets slut?För du tar väl studenten i år visst var det så? Är det hästverksamhet som lockar?

  SvaraRadera
 2. Karin;
  Jag red Sammy för första gången på några veckor idag, och herregud så bra det gick! Linda gjorde verkligen underverk med honom, han var rörlig och följsam som aldrig förr!
  Usch då, säg åt pållen att inte göra illa sig!

  Jag har faktiskt undervisat ett par år, och har en trogen liten skara med elever. Jag ska (när jag har möjlighet att ta ett lån) utbilda mig till strasser-hovvårdare! Tills dess tar jag de jobb jag får, och ska försöka utöka hästeriet lite grann, med tillridning och sånt. :) Men ja, jag vill definitivt hålla på med hästar, det är helt klart mitt kall i livet!

  SvaraRadera
 3. Vad skojigt att det gick så bra. Jag har funderat på om min Canela kan ha någon låsning runt tredje halskotan eller så, hon har svårt att böja sig till höger och vill inte gärna stanna kvar i "rätt läge" även svårt att slappna av där och spänner emot. Jag har ganska nyligen kommit igång ordentligt med träningen igen så jag får se om det kanske löser sig med träning och massage eller om det är läge att se över om det finns någon låsning.

  Jaha, vad härligt. Låter som en underbar plan tycker jag! Vet att du är superduktig. Räckte för mig att se dig rida Sammy när jag var på Flättna i september.

  Jag vet inte riktigt vad min framtid har att ge mig, jag skulle gärna arbeta med hästar & människor på något vis. Läser ju utbildning till hästfysioterapeut och är tidigare utbildad till massör på humansidan. Har också läst en del psykologi och vill väl sy ihop någon slags helhet. Vill gärna jobba med behandling av häst men vet att jag nog i grund och botten är mer intresserad av det pedagogiska och förebyggande. Inget utesluter ju visserligen det andra. Det är svårt att veta tycker jag, hur man ska gå tillväga. Dessutom hamnar jag ofta i känslan av att inte kunna något. Jag vill bara veta mer och mer och mer hela tiden.

  SvaraRadera