18 februari 2011

Ridning och förfrusna kinder

Long time no see, igen. Inspiration till varken ridning eller bloggning har funnits den senaste tiden, men nu har jag kommit igång lite med ridningen i alla fall. Det känns lite hopplöst att träna när det är is överallt. Jag är knappast den enda med det problemet i is-Sverige? Men de senaste dagarna har jag gjort lite skolor i skritt och trav längs med vägen och tagit en galopp fram och tillbaka på en annan väg.
Idag satt jag med ett stort fånigt flin på läpparna hela ridturen, det var så härligt! Det resulterade visserligen i en halvt förfrusen kind som fortfarande inte riktigt tinat, men det var det värt! Skippade kapsonen och red på bara stångbettet, men Sammy formade sig fint runt sittbenen ändå. Vi fick till några steg riktigt bra samling också, nästan på stället!
Hur går det med eran träning just nu? Visst vill man bara att snön och isen ska försvinna så man kan sätta igång ordentligt?

Ni får allt ta och ställa lite frågor i frågestunden i föregående inlägg förresten, nu när ni har chansen att fråga vad ni vill! Jag svarar inte på något förrän det kommit in några frågor till ;)

Jag vill ha sol och varmt och en ponny i huset!

7 kommentarer:

 1. Träningen går sakta men säkert framåt;) Det är halt här också och jag ger mig inte ut på någon av hästarna. Canela är stel nu när hon inte är tränad på ett tag och jag vill inte riskera att hon gör sig illa. Adele är som en liten krutdunk och redo att explodera. Eftersom jag inte känner henne avvaktar jag lite med att åka bergodalbana tills underlaget håller för bocksprång :) Så vi har arbetat mycket från marken på stallplanen. Canela och jag färskar upp minnet och hon är så duktig. Det ger så mycket att bara jobba korta stunder. Adele kräver mycket mycket beröm och det går framåt, vi har jobbat mycket med grundläggande arbete från marken. Hon blir jättefrusterad och osäker när man korrigerar henne så det är lite som att gå på nålar att jobba med henne.

  Ja det var en uppdatering på vad jag håller på med. Längtar efter slaskiga grusvägar. Busar en del med hästarna i hagen också. Adele kan en hel del skojiga konster, tycker hon själv. Har nog hovarna mer i luften än på marken :)

  Kram på er!

  SvaraRadera
 2. Haha, det var ju dock så jäkla mörkt där inne att inget hade kunnat se mig X)

  SvaraRadera
 3. Hejsan!
  Kolla gärna in min blogg: http://pauliinanilsson.blogg.se - Även kallad "En satsande ridskoleryttare". Där får du följa min väg till toppen med ridskolehästar. :)
  Jag kör nu också en "dagens blogg"-tävling, där du kan vinna en länk till din blogg och det ända du behöver göra är att kommentera "Jag är med".

  Väldigt fin blogg! :D

  SvaraRadera
 4. Vad kul att du kommit igång lite med bloggandet igen!

  SvaraRadera
 5. Men nu kan du väl inte ha förfrusna kinder längre ;-) Jag saknar dina inlägg <3

  SvaraRadera
 6. fin blogg :)
  allt bra med dej? :)

  SvaraRadera
 7. Snälla, börja blogga igen!
  Är nyfiken på hur ni har det :)

  SvaraRadera