11 augusti 2011

Bättre ridning i regn?

Nu har nya datorn anlänt, dock är bilderna fortfarande inte räddade, så det kanhända att inläggen blir bildlösa en tid framöver. Men nu till gårdagens fundering om regn!

Upplever ni att era hästar går bättre i regn? Sammy och jag har nämligen haft väldigt många bra ridpass både hemma och på tävlingsbanan i just spöregn. Igår var ett sådant pass då jag precis lyckades pricka in en regnskur men passet blev verkligen inte sämre för det.
Mamma var med och tittade (som hon gör väldigt ofta numera, en fördel med att bo tillsammans på en hästgård helt klart) och hon pratade återigen om ett riddarprov och anser att det bara är galoppombytena som saknas. där har Sammy lagt sig till med ett pyttelitet travsteg mitt i bytet, så jag har lagt ner dem för tillfället och gör bara enkla byten för att inte riskera att travsteget inte vill försvinna. Är det någon som har något supertips för just galoppombyten?

Ännu en anledning att göra ett riddarprov är att det på sommarakademin detta år bestämdes att väpnare måste göra om sitt prov (eller göra ett riddarprov) inom tre år. Då det var hela fyra år sedan jag gjorde mitt väpnarprov så måste jag kolla upp detta lite närmare. Mer om de nya bestämmelserna kan ni läsa HÄR

Nu ska jag göra mig i ordning och åka till jobbet, vi hörs!

2 kommentarer:

  1. jag skulle testa gloppombyten från marken online, se om han själv, hur han än vill göra det, kan göra det. i en åtta, eller i ett varvbyte på volten.

    Lycka till!

    / J

    SvaraRadera
  2. Ja Maja! Jag upplever också att ridningen kan bli bättre i regn. Red idag Adele i regnet och jag tycker hon blir mer avslappnad och bär sig bättre. Kanske kan det vara att de drar in svansen lite. Får ett lite mer naturlig bärig hållning. Såhär års upplever jag också att de tycker att det är ganska skönt med regn. Insekterna håller sig borta och allt blir mer fokuserat. Men jag tycker också att det många gånger går bättre i regn. kanske får vi också en stoltare hållning i regn =) Jag gillar faktiskt att rida i regn det blir en häftig närvarande känsla i naturen. Kanske sprider den sig till hästen. Ja många tankar men regn är bra, iallafall såhär års när det är varmt och skönt :D

    SvaraRadera