3 april 2012

Vilka är ni?

Jag är så nyfiken, vilka är ni som kikar in här på bloggen egentligen?
Skulle ni inte kunna ta och skriva ihop en presentation av er själva som innehåller erat namn, ålder, vad ni har för häst, hur ni ser på hästhållning och ridning och gärna hur ni hittade hit?

8 kommentarer:

 1. Johanna, 29år har en kallblodstravare på 9år som utbildas inom kraftskapande ridkonst. Ridning för mig ska vara roligt, ridningen är till för att bygga upp hästen för att den ska hålla för allt roligt som kan tänkas hittas på, galna skogsritter, magiska dressyrpass...you name it...

  Ridning & hästhantering handlar om ett partnerskap, ömsesidig respekt & inte om att någon ska dominera den andra!

  Jag hittade hit när jag googlade efter intressanta, sunda bloggar att följa & inspireras av...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad spännande med kraftskapande ridkonst! Jag använder mig själv av vissa utan Ewa-Kristinas övningar som jag hittat i hennes bok och Sammy har fått mycket lättare att vinkla sina bakben med hjälp av dessa! Han får även mer energi, frustar och tar i mer :)

   Jag håller helt med dig om att ridning och hantering ska vara ett samspel i harmoni.

   Hoppas bloggen lever upp till dina förväntningar!

   Radera
 2. Malin, 21 år och har en new forest valack på 19 år som jag tränat en del akademiskt med och nu mycket körning och PNH. Jag har också en lusitanovalack p å 2 år som jag tränar PNH med och ska utbilda inom AR och lite hoppning framöver.

  Jag har mina hästar barfota och på lösdrift. Min hantering bygger på partnerskap där jag vill att mina hästar är med mig och gör det jag ber om för att de vill, och inte för att de måste :)

  Jag hittade hit genom din mammas hemsida om jag minns rätt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad roligt med en unghäst att få utbilda från grunden, jag är så sugen på en unghäst jag med, men det får vänta ett tag :)

   Det låter som en sund syn på hästhållning, lite som min egen faktiskt ;)

   Radera
 3. Halloj, jag kikar in här ibland! Jag heter Sara, 21 år och har en varmblods-tant på 23 år. Vi rider inte akademiskt men inspireras väldigt mycket av det och NH. Jag blandar lite och gör det som hästen och jag tycker är roligt för dagen! Om jag köper en unghäst (eller en äldre häst också förmodligen) kommer jag nog gå in mer på det akademiska och NH-tänket. Jag tycker att det mesta är vettigt inom det men är inte fullt så "anti" (får man säga så? Du förstår kanske hur jag menar...) vanlig engelsk dressyr :)

  SvaraRadera
 4. Hej Maja och dina läsare!
  Jag heter Annika och är 53 år och häst lös. Jag har dessvärre förlorat två hästar som jag varit medryttare på och skulle ha tagit över... Nu letar jag en ny medryttarhäst medans jag tränar för att gå ner i vikt och bli rörligare och mer balanserad. Jag har förlorat mitt hjärta till islandshästen så jag tänker ta lektioner på en islandshästridskola till att börja med och sedan bli medryttare där och ta hjälp av centrerad ridning till att börja med. När kroppen sedan har blivit hjälpt så kommer jag att rida akademiskt och skogsmulla.

  SvaraRadera
 5. Hej! Hittade hit genom en googling på "star trekk espaniola ponny". Funderar nämligen på att skaffa en sådan åt vår lille ponny. Jag har typ samma syn på hästhållning som du, har en Dölehäst & en Welshmountain (ska precis sälja vår kallblodstavare & det svider kan jag lova).

  Kul att hitta hit :)

  SvaraRadera
 6. Jag:D haha nej men en nyköpings tjej på 15år, jag kom ju på att jag har ju faktist tränat för dig en gång;) Jag hittade hit för du kommenterade min blogg & ja nu tittar jag in här ibland. Jag har ju mitt fullblod på 17år som jag fortfarande tävlar. Jag vet inte riktigt hur jag ska förklara det här med hästhållningen, men jag gillar det ni gör med era hästar i alla fall:) hoppas ni trivs på eran gård, ni saknas på stora flättna!

  SvaraRadera