9 oktober 2013

Unghästens träning del IIII - Den första ridningen

Vi hoppas att höstvärmen håller i sig och bjuder in till en fortsättning på vår serie om unghästens träning lördag 19 oktober kl 14.00 – 16.00 på Övre Jäder.

Exito och jag
Under våren kunde du komma till oss på Övre Jäder vid tre tillfällen och följa Exitos grundläggande utbildning i ground work och longering. Under hösten har jag ridit honom några gånger och nu har du möjlighet att komma hit och se hur arbetet som gjorts på marken tas med upp på ryggen. Du får se träningen, får del av teorin och har möjlighet att ställa frågor.

Mamma och Heroe
Vi kommer även att visa de första av de tester som man kan avlägga inom Riddarskapet för att visa att man är kapabel att utbilda sin häst enligt den akademiska ridkonstens principer. En del av dessa tester har omarbetats något under det senaste året. Heroe kommer att visa den nya versionen av longerings- och groundworktestet och Diablo får äran att visa vad som numera ingår i väpnarprovet.

Mamma och Diablo
Kostnaden är 100:-. Kaffe/te och kaka ingår. Ingen föranmälan krävs. Observera att vi håller till utomhus. Om vädrets makter är nådiga återkommer vi med ytterligare ett tillfälle under hösten.

2 kommentarer:

  1. Åh jag hade gärna kommit och kikat. Dessvärre bor jag i Uppsala.. jobbigt att hinna pendla över dagen :(((

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja då har du en bit att åka! Men du hade varit så välkommen :)

      Radera