25 augusti 2010

Vaccination

Nu bär det strax av till stallet för vaccination av hästarna i ösregnet. Det känns att det börjar bli höst nu, det börjar bli kyligt i luften och jag fryser om fötterna när jag går runt hemma. Sammy har även börjat sätta vinterpäls, han blir så himla vit och fluffig då! Bortsett från många andra hästar får dock våra behålla sin päls. Har läst på väldigt många hästbloggar senaste tiden att folk börjar klippa sina hästar. Helt vansinnigt om man frågar mig. Dels tycker jag inte att man ska klippa hästen överhuvudtaget, och dels tycker jag verkligen inte att man ska klippa mitt i pälssättningen om man nu ska klippa. Snacka om att rubba balansen för hästen. Nej, mer fluffpäls åt folket(hästarna)!
Har era hästar börjat sätta päls än?

Nöjd fluffponny och påklädd tjej

4 kommentarer:

 1. Jag går mer än gärna med i klubben "Mer fluffpäls åt folket(hästarna)" ;)

  Mina har börjat lite med pälssättningen. I alla fall min varmblodiga travare, som lätt tycker att det är lite för kallt.

  Tycker det är underbart med hästar när de fått sin fluffiga päls och skulle aldrig klippa av den på mina.

  /Jennie

  SvaraRadera
 2. Jennie:
  Härligt att höra!
  Ja jag tycker också det är helt underbart att kunna gömma hela handen i ponnyns päls. :)
  /Maja

  SvaraRadera
 3. Japp, pälssättning på gång. Den första pälsen som Canela får är så kort och så tät, hon ser ut som en teddybjörn och när det är lite blåsit och ruggigt nu ställer den sig rakt upp. Helt underbart vacker är hon då kan jag tycka.

  Älskar också vinterpälsen. Sommarpälsen är så len och glansig men oj vilken fin vinterpäls Canela får också. Hon ändrar dessutom färg och jag ser fram emot min mörka mörka donna i vinter. Nästan svart blir hon, fast med en gyllenbrun rumpa och nos. Fint!

  Kram på dig och fluffiga Sammy!

  SvaraRadera
 4. Karin:
  Ja även om det är skönt med sommarpäls, som är så lätt att borsta och är himla glansig, så är det något speciellt med den tjocka, mysiga vinterpälsen.
  Kram!

  SvaraRadera