30 augusti 2010

Hagbygge

I helgen har vi stängslat hagar för fulla muggar, och vi blev nästan klara! Saknades lite tråd bara så vi ska åka till Lantmännen och köpa mer imorgon, så att vi kan bli klara. Om 6 dagar kommer hästarna hit! Boxar måste beställas också.
Nu ska jag fara till stallet, tänkte hinna göra mat och mocka åt mina innan jag ska följa med en annan häst till Hölö-kliniken.

Pappa borrar hål för stolpen

Mamma gör en mall för var isolatorerna ska sitta

Banka banka!

Jag har faktiskt också hjälpt till hela tiden, men ingen har tagit kort på mig!

25 augusti 2010

Duvhök

Nej, det är inget skämt. Bilden föreställer en duvhök som hänger upp och ned i syrénhäcken utanför vårat hus...
När jag kom hem från stallet hörde jag Pontus ropa "Maja kom och kolla!!" så fort jag klev ur bilen. Jag springer till våran inglasade veranda och ser en stor rovfågel sitta i ett fönster...
va?!
...vi jobbade ett tag med att få ut fågeln (som jag tror att jag lyckats identifiera som en duvhök) från verandan och den hann flyga in i fönstren riktigt hårt ett par gånger innan vi lyckades. Faktiskt var det tack vare att den slog i huvudet så pass hårt att den ramlade ner och blev liggandes som Pontus hann fram och lägga ett tygskynke över den och bära ut den.
Väl ute fladdrade den iväg in i häcken, och då var den så slutkörd att den inte ens orkade sitta på en pinne, utan hängde sig upp och ner och bara flämtade!
Historien slutar dock lyckligt, när fågeln vilat ett tag flög den iväg, bara några hjärnceller fattigare.

Jag kanske skulle sparat fågeln och ridit med
den på armen som Marius Schneider gör?
Nej, jag tror inte det va..

Vaccination

Nu bär det strax av till stallet för vaccination av hästarna i ösregnet. Det känns att det börjar bli höst nu, det börjar bli kyligt i luften och jag fryser om fötterna när jag går runt hemma. Sammy har även börjat sätta vinterpäls, han blir så himla vit och fluffig då! Bortsett från många andra hästar får dock våra behålla sin päls. Har läst på väldigt många hästbloggar senaste tiden att folk börjar klippa sina hästar. Helt vansinnigt om man frågar mig. Dels tycker jag inte att man ska klippa hästen överhuvudtaget, och dels tycker jag verkligen inte att man ska klippa mitt i pälssättningen om man nu ska klippa. Snacka om att rubba balansen för hästen. Nej, mer fluffpäls åt folket(hästarna)!
Har era hästar börjat sätta päls än?

Nöjd fluffponny och påklädd tjej

23 augusti 2010

Home is whenever I'm with you

Sammy och jag firade åtta år i fredags, och jag sa till honom att det ska bli många många år till, att vi ska bli gamla och grå ihop. Det finns inga ord som kan beskriva hur mycket jag älskar honom. Han är mitt allt, utan Sammy finns jag inte.

You're everything I need and more
It's written all over your face

Hit me like a ray of sun
Burning through my darkest night
You're the only one that I want
Think I'm addicted to your light

19 augusti 2010

Jäder

Här kommer några bilder på gården, tyvärr var det dåligt väder och höll på att bli mörkt, så bättre bilder kommer någon annan dag!

Mammas och pappas bil + hus

Mysiga sittplatser utanför snickeriet

Nya hästtransporten, halva dubbelgaraget och ett
till garage i lilla huset (vi har 5 garage, nödvändigt?
!)

Innanför gröna dörren på mitten av långsidan blir det stall!
Lilla dörren på kortsidan är ett garage (nähe?)
och innanför de stora portarna ligger v
erkstan

Inne i vindskyddet har vi skrivit hästarnas namn

Pappa går runt på en del av det som ska bli hagar

Denna stubbåker sparar vi att rida på innan vi har en ridbana.
I bakgrunden syns mammas och pappas hus till v. och vårat hus till
h.

Volvon och villan

Det blev visst en del bilder ändå. Hoppas ni fått en liten uppfattning om hur det ser ut hemma hos oss! :)

18 augusti 2010

Arbete vid handen

Pontus följde ju med ut till stallet för att filma häromdagen, men det var så varmt och så fruktansvärt mycket insekter att varken jag eller Sammy kunde koncentrera oss tillräckligt för att något bra skulle fastna på film. Däremot blev det några fina bilder!

Jag är medveten om att mina ben inte är i det brunaste laget. Skyller på att jag använt ridbyxor och långbyxor i så många somrar, då jag inte varit bekväm med att visa mina ben, så när jag nu faktiskt vill bli brun om benen verkar de ha blivit immuna mot solljus..

Att arbeta från marken är så himla kul tycker jag numera! Det beror nog mycket på att det går så väldigt bra för mig och ponnyn också. Idag tog han några steg i traversal till och med! Det är en häftig känsla att kunna locka med sig det yttre bakbenet trots att man står på andra sidan! Mamma var med och tittade idag och var mycket nöjd med det hon såg. I riddarprovet ingår ju ett longerprov, och den delen tyckte hon att vi var redo för med råge! I riddelen så sitter det mesta, dock saknas galoppombyten (han vill alltid ta ett halvt travsteg, någon som har något tips för att få till rena byten? Eller är det som med alla andra saker, fortsätt jobba med styrkan så kommer det av sig själv? Antagligen..) och halva galoppiruetter. Men ett riddarprov kanske kan ske inom ett år eller två, det är ju faktiskt ingen brådska :)
Här kan du läsa på lite om de olika proven som finns.

14 augusti 2010

Mot stallet!

Idag har jag lite nya krafter, så snart bär det av till stallet för lite arbete med ponnyn. Väntar bara på att kameran ska ladda färdigt, Pontus ska nämligen följa med och filma när jag jobbar med Sammy! Sedan ska jag bara klura ut hur man får upp filmen här.. Men pojkvän och pappa har nog mer kunskaper på det området än vad jag har.
Ikväll väntas utgång, ska bli roligt, var riktigt länge sedan jag var ute!

Jag längtar så tills vi tar hit hästarna, jag kommer kunna se dem från vårt köksfönster, hur mysigt är inte det?! Och apropå mysigt, om lite mindre än 2 veckor firar jag och Sammy 8 år tillsammans. :)

Är ni sugna på att se bilder från gården förresten?

Mysig bild på sjöodjuret Diablo.
Foto: Johanna Sällström

13 augusti 2010

Hästledigt

Idag var jag tvungen att ta en dag för mig själv, mamma tittade till Sammy så jag bara kunde ta det lugnt och dona med saker i min egen takt. Så jag började dagen med att ligga i sängen med datorn på magen och äta lite paj. Sen åkte jag och Pontus in till stan och hittade lite kläder båda två. När vi kom hem städade vi ur gästrummet/arbetsrummet och fick upp skrivbordet och därmed även Pontus dator. Nu vet jag vart jag ska leta efter honom iallafall...

Utanför huset har de äntligen börjat skörda, så vi har stubbåkrar här nu! Det betyder att vi så snart de är klara kan stängsla hagar och kanske till och med så vissa ställen redan nu, så vi har bete nästa sommar om vi har tur. Snart får vi ha hästarna hemma! :D Flytten sker troligen 4-5 september.

Kursen gick bra igår med, alla tjejer och ponnyer har varit så duktiga!
Imorgon blir det stall igen. Arbetet från marken fortsätter med ponnyskrutten. Han har blivit så hemskt duktig verkligen. Min ponny är bäst!

Bästa pojkvännen med bästa ponnyns frisyr

11 augusti 2010

Kurs dag 1

Det har gått riktigt bra på kursen idag! Tjejerna och ponnyerna sköter sig och jag tycker minsann att jag också sköter mig bra. Jag känner mig så lyckligt lottad som får jobba med något jag älskar!
Det blev 11 timmar i stallet idag, så nu ska jag sova innan det är dags för dag 2 på kursen imorgon.

Mamma och Melissa hos Bent

10 augusti 2010

Nu har det hänt..

..vi har äntligen fått internet! Vi har levt utan denna livsnödvändiga sak i 1 månad, 2 veckor och 4 dagar. Dock tycker jag att man anpassade sig ganska fort, och det finns alltid något annat att göra, men oj vad skönt det är att ha tillgång till detta igen!

Jag är riktigt peppad på hästfronten just nu; Jag har jobbat Sammy från marken ända sedan vi kom hem från Danmark i mitten av juli, och han har blivit så himla duktig. Han är så lösgjord och fin i alla gångarter och gör skolor i både skritt och trav med mig pustandes bredvid. Även samlingen som var så jobbig ett tag har blivit lättare igen. Snart ska jag väl börja rida igen, barbacka tills vidare, men kommer fortfarande jobba en del från marken, det ger verkligen jättemycket!
Diablo rider jag mycket på en hand nu, med både stång och kapson. Det kan bli trassligt med alla fyra tyglar och manen som flyger i galoppen, men det funkar bra och det är bra träning.

Imorgon och på torsdag ska jag som sagt ha en kurs för några elever, och jag är jättetaggad efter att ha hållit en lektion som gick så himla bra idag!
Lite nya elever ramlar in vartefter också, och det verkar som att jag kommer börja åka ut och hålla lektioner på andra platser än på Flättna i höst. Det känns jättekul, det är ju vad jag vill hålla på med!

Jag återkommer efter kursen imorgon och berättar hur det gått. Jag ska se om någon kan filma när jag arbetar med Sammy snart också, så jag kan lägga upp det här.

Jag och Melissa i Danmark

9 augusti 2010

Sadel

Snart får vi internet ut till gården, förhoppningsvis imorgon!
Ute på gården har vi gjort en del, vindskyddet är helt klart nu och pappa har rivit det mesta i det som ska bli stall. Om bara några veckor flyttar vi hästarna.

Idag provade jag en Amazonas birgitta sadel på Sammy, och han har aldrig nånsin gått så bra med någon annan sadel! Helt plötsligt kunde han röra sig som han skulle trots att han hade sadel på sig. Nu vet jag vad jag ska köpa när pengarna finns, och det känns jättebra!
Det färdiga vindskyddet

Nu börjar det röra på sig för min del igen också, imorgon ska jag hålla en lektion, onsdag-torsdag ska jag ha kurs för några elever, och nästa vecka kommer en utbildningshäst igen. Det känns jättebra då mitt semestervikariat inom vården tog slut igår.

Ha det fint så hoppas jag att jag får internet, så jag kan komma igång här igen i veckan!