26 oktober 2011

Diskussion

Det var länge sedan, men idag gav jag mig in i en diskussion hos dressyrmupparna.se angående en ny sorts nosgrimma. Dock tyckte jag att det blev tråkig stämning fort och jag gillar inte att diskutera på sådana villkor. Enligt mig ska en diskussion vara saklig med bra argument och ha en trevlig ton. När jag, som denna gång, blir kallad "lilla fröken" skriver jag ett sista inlägg och tackar för mig.
Ämnet det handlade om blev huruvida det är en ovana att hästen lägger tungan över bettet eller inte, då jag menade på att det alltid finns en orsak då en häst gör så, och den andra tjejen menade på att det bara var en ovana som kunde döljas med bl.a. en sådan nosgrimma som inlägget handlade om. Inlägget och kommentarerna kan ni läsa HÄR.

Läs gärna vad jag skrivit hos dressyrmupparna och säg vad ni tycker. Vad kan orsaken till att en häst gapar och lägger tungan över bettet vara, eller är det bara en ovana?

Detta ser inte allt för skönt ut..

2 kommentarer:

  1. Hmm ja jag förstår dig helt Maja, läste diskussionen och den spårade helt klart ur. Jag resonerar som du. Någonting står inte rätt till, eller har inte stått rätt till tidigare. Oavsett så är det i mina ögon viktigt att förstå orsaken till problemet, vilket säkerligen kan vara många olika. Tyvärr är allt för många fokuserade på vad de vill göra istället för vad de behöver göra. Man vill inte gärna gå tillbaka och jobba med grundläggande arbete och försöka få en häst som är fin mjuk och lyhörd i munnen utan vill ha lite quickfix som olika prylar som döljer problemet snabbt. Sådanna "lösningar" leder oftast till att det dyker upp andra, fler och till och med större problem.

    Det är min åsikt :D

    SvaraRadera
  2. Jag håller helt med det. Tycker det är intressant vad den här Elvira skriver, att hon praoat på Vretagymnasiet och ridit spända hästar osv osv. Har gått där i 3 år, inte en enda häst får massage eller stretching som hon säger, och dessutom har vi ett fåtal hästar som blir spända med fel ryttare, med rätt ridning är de avslappnade. Vi har förövrigt ingen häst som lägger tungan över bettet, så jag vet inte vad hon fått det ifrån.

    SvaraRadera