17 september 2012

Fundering

Ursäkta den dåliga kvalitén på bilden, hoppas det går att läsa innehållet.
Artikeln är från senaste Hästfocus och man har ställt samma frågor till en representant för SANHCP respektive Hovslagarförbundet.
Var det bara jag som reagerade på att hovslagaren inte svarade på en enda fråga? Det kändes som att lyssna på en politiker som pratade om allt annat utom själva frågan.
Birgitta svarade å andra sidan mycket sakligt och informativt på alla frågorna.
Är det någon mer som läst artikeln? Vad tyckte ni om hovslagarens svar?

Published with Blogger-droid v2.0.9

13 kommentarer:

 1. hmm... ser väldigt dåligt. Skulle väldigt gärna vilja läsa detta! du skulle inte kunna ta flera bilder på samma sida, så de blir tydligare och skicka till mig?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jasmine här nedan har skrivit av bilden på sin blogg :)

   Radera
 2. Ser inte vad det står :( Men vill jättegärna läsa!

  SvaraRadera
 3. Hejsan! Jag sparade bilden och läste noga, då såg jag! :) Jag tog mig tiden att skriva ned det som stod på sidan och eftersom det inte går att skriva allt i en kommentar ("Högst 4 096 tecken är tillåtet") länkar jag till ett inlägg på min blogg där jag har texten!
  Hoppas att alla ord blev rätt!

  http://aasfaloth.blogspot.se/2012/09/sanhcp-vs-hovslagare.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men vilket jättejobb! Hade tänkt plocka fram systemkameran och fota istället, men det behöver jag ju inte nu :) Vad tyckte du om svaren? Blev din reaktion densamma som min?

   Radera
  2. Äsch, sånt jag pysslar med när jag har tråkigt xD Ville själv dela med mig av texten också!

   Ja, det enda han tycktes prata om var förbundet och utbildningar. Inte ett endaste ord om huvudämnet: Hästens hov och dess funktion!
   Hade jag varit helt nollställd inom hovvård och skulle välja mellan SANHCP-verkare och hovslagare utefter denna sida så hade det ju inte blivit hovslagare i alla fall!

   Radera
 4. Jag fick känslan av att han inte kunde svara på frågorna eftersom hans svar inte alls hade med själva frågan att göra. Fast det är ju inte så bland hovslagare, de gör vad de har blivit lärda i skolan men vet inte varför de gör som de gör. Många hovslagare som tyvärr vet mer om hur de tillverkar en sko än hur de vekar en hästhov i balans...
  Emma

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tyvärr är så alldeles för ofta fallet!

   Radera
 5. Jag skrattade högt åt artikeln.
  Goddag yxskaft säger jag bara.
  Pinsamt för hovslagare.
  Med vänlig hälsning, Therese

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha jadu! Jag var tvungen att läsa den flera gånger för jag tyckte svaren var så konstiga att jag undrade om de fått olika frågor!

   Radera
 6. Hej. Jag läste och läste och tillslut insåg jag att som du säger, han inte svarade på en enda fråga, man undrar ju vad han fick för frågor.....helskumt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tyvärr fick han väl samma frågor som de andra men likt en politiker som inte kan svara på en fråga slingrade han sig iväg och svarade på något annat. Synd för honom bara att kontrasten mot Birgittas svar blev så stor att det blev så tydligt att han inte svarat på något ;)

   Radera
 7. Den här tidningen har ajg också i rollen som hovslagare blivit intrevjuad för. Jag tyckte det var ohyggligt pinsamt att läsa det ajg själv"svarat"!? Inte ett enda svar jag gett kom på rätt plats eller rätt sammanhang! Jag skämdes ohyggligt! Angående Knap, ordföranden så känner jag honom personligen och anser honom mycket kompetent, de svaren som publiceras här är mycket olikt honom. Jag tror inte de fått samma frågor?
  Ibland får jag känslan att den här tidningen inte vill vara opartiska utan redan har tagit nåt slags ställning...(min personliga känsla).
  Jag kommer aldrig mer att ställa upp på en intervju för den här blaskan!
  /Daniel, hovslagare.

  SvaraRadera