18 augusti 2010

Arbete vid handen

Pontus följde ju med ut till stallet för att filma häromdagen, men det var så varmt och så fruktansvärt mycket insekter att varken jag eller Sammy kunde koncentrera oss tillräckligt för att något bra skulle fastna på film. Däremot blev det några fina bilder!

Jag är medveten om att mina ben inte är i det brunaste laget. Skyller på att jag använt ridbyxor och långbyxor i så många somrar, då jag inte varit bekväm med att visa mina ben, så när jag nu faktiskt vill bli brun om benen verkar de ha blivit immuna mot solljus..

Att arbeta från marken är så himla kul tycker jag numera! Det beror nog mycket på att det går så väldigt bra för mig och ponnyn också. Idag tog han några steg i traversal till och med! Det är en häftig känsla att kunna locka med sig det yttre bakbenet trots att man står på andra sidan! Mamma var med och tittade idag och var mycket nöjd med det hon såg. I riddarprovet ingår ju ett longerprov, och den delen tyckte hon att vi var redo för med råge! I riddelen så sitter det mesta, dock saknas galoppombyten (han vill alltid ta ett halvt travsteg, någon som har något tips för att få till rena byten? Eller är det som med alla andra saker, fortsätt jobba med styrkan så kommer det av sig själv? Antagligen..) och halva galoppiruetter. Men ett riddarprov kanske kan ske inom ett år eller två, det är ju faktiskt ingen brådska :)
Här kan du läsa på lite om de olika proven som finns.

2 kommentarer:

  1. Duktiga ni är. Longeringen ser super ut. Jag och min Canela har börjat öva lite på longering. Hon är nog ingenting longerad förut så jag tycker hon sköter sig bra. Vill att hon ska hitta mer in med inner bakben och hon kortar sig lite när vi jobbar annars. Kanske är det för att hon är så prestationsbenägen och blir lite ivrig med att tolka vad jag vill. Vi har fått jobba mycket på att lugna vilket nog delvis har resulterat i att hon kortar av steget på bak lite, det vill jag ju inte så nu övar vi på att länga det i longeringen. I skritt går det ganska bra men i trav har hon väldigt kort steg, kanske är det rasen (många araber är ju lite trippiga i steget på bak) eller att hon fortfarande inte är helt okej i haserna. Igår jobbade jag med microström och sedan tog henne på volt för att hon skulle få prova känslan. Hon klev på bra i skritten och det kom flera stora gäsp precis i det läge där jag berömde. Det tar jag som positivt och då slutade vi. Vi får jobba vidare, men jag inte så erfaren på longeringen. Har lite svårt att veta hur jag ska göra för att det ska bli rätt.

    Förresten tycker jag att både dina och sammys ben såg alldeles utmärkta ut=)

    Ha det fint!

    SvaraRadera
  2. Karin;
    Tack! Vad roligt att du och Canela är igång igen.:) Det är bara att fortsätta öva, ett tips för att hjälpa hästen lite mer in under sig med det inre bakbenet är att använda spöt på skenbenet.
    Som sagt, det är bara att jobba på och sluta när det går bra :)

    SvaraRadera