24 september 2010

Kursförberedelser

Hej igen! Jag ber om ursäkt för den dåliga uppdateringen, jag har bara inte haft någon lust. Ridningen har gått sådär de senaste dagarna och jag har inte varit peppad på att hålla på med hästarna alls.
Men igår gick det bättre äntligen! Jag red på ett annat ställe där det var lite lättare att behålla koncentrationen för både mig och Sammy. Jag upptäckte även att jag red bättre på en hand än med två händer, fastän jag hade fyra tyglar. Anledningen tror jag är att, efter att vi flyttat hästarna hit så har de varit ganska stirriga och okoncentrerade vid ridning, så jag har börjat ta för stora, nästan ledande, tygeltag när jag rider. Handen rör sig neråt och utåt hela tiden, och Sammy trivs inte alls med det. Så igår tog jag tyglarna i en hand för att hindra mig själv från att fippla så mycket med händerna, och skillnaden var stor!
Jag har även upptäckt att jag gärna lägger ner händerna mot manken och blir lite låst där. Detta tror jag till viss del beror på barbackaridningen, då man hamnar i en annan position. Det positiva är att jag upptäckt dessa brister i tid och kan träna bort dem relativt fort igen.

Imorgon är det kurs för mamma på Flättna, och jag har lite att pyssla med innan dess. Sammy är så smutsig och dammig att jag bara måste bada honom! Sedan ska utrustningen putsas och bootsen ska broddas ur (har inte använt dem sen i vintras, men vill kunna använda dem imorgon om ridbanan är stum..) Jag har även för mig att det är Diablos tur att verkas idag. Nu ska jag laga mat, för att sedan gå ut och börja i stallet.
Boxen vi beställt kommer idag också, lovar att ta bilder när vi monterat den!

Sammy för någon vecka sedan.
Såhär ser hans huvudlag ut just nu:

-Pannband från Glen Gordon

-Ledad ridkapson från Markus Holst
-Alta Escuela-stång

3 kommentarer:

 1. Lycka till på kursen.

  Om det känns onspirerande (eller om man bara vill lära mer) så vill jag tipsa om
  Marijke de Jong.

  http://academic-art-of-riding.com/
  http://www.paardenbegrijpen.nl/

  Hon finns även på youtube (jätte bra klipp!), facebook och twitter.

  SvaraRadera
 2. Hej Maja :)
  Jag undrar lite om hur ni gjorde när ni klassade upp sammy till storhäst så ni fick rida storhästklasser, vill du berätta lite mer om det, vet du någon sida, bok eller TR där man kan läsa om det ? Du kan svara till min mail lisa.welin@hotmail.com :)

  Mvh Lisa W på flättna :)

  SvaraRadera