7 september 2010

Sitsen

Just nu i min ridning fokuserar jag mycket på sitsen. Det jag framför allt tänker på är att -behålla följsamheten i sitsen även i skolorna, -inte dra upp inner skänkel, och -var noga med Sammys bröstkorgsrotation ffa i höger varv.
Att inte använda inner skänkel genom att dra upp den är väldigt svårt när man har en liten häst, men ack så nödvändigt då sittbenets funktion inte längre blir densamma när detta sker. Jag håller på att lära om mig själv och Sammy till att formas ännu mer runt sittbenet, och att använda min överskänkel istället för underskänkel när den behövs. Det går bättre och bättre måste jag säga.
Vad har ni för fokus inom ridningen just nu?

Imorgon bär det av till Hööks på dagen, och på kvällen ska vi in till stan och gå ut och äta tillsammans med våra stallkompisar från Flättna.

2 kommentarer:

  1. Just nu rider jag inte utan jobbar bara Canela från marken. Detta beror på att hon trots tappra försök inte bygger varken rygg eller rumpmuskulatur. Detta är ju ett kvitto på att hon inte rör sig som hon ska. Att rörelsen inte går genom kroppen utan stannar i benen. Vi jobbar just nu på att länga bakbenens steg, avslappning i skolorna och att samla bara några steg för att hon ska försöka hitta lite "tipp" i bäckenet som hon annars gärna släpper ut helt (lite som en gravid kvinna=)) Hon är en väldigt överambitiös häst min lilla Canela, därför är det svårt att "peppa" henne utan att hon spänner sig. Pressar man henne och hon inte förstår så blir hon jätte frustrerad och ledsen. Så avslappningen är verkligen grunden i allt. Lugn lugn lugn. Skolorna går ganska bra, nu slappnar hon av men då har jag börjat se att hon gärna tippar huvudet, lägger det lite på sned, jag antar att hon kompenserar, vrider lite i hela ryggraden antagligen. Svårt det där, men hoppas kunna få lite hjälp av din mor när vi kommer till er=)

    SvaraRadera
  2. Är hemkommen från en kurs med fokus på sitsen, så otroligt spännande och givande kurs! Men under kursen så fick jag ett tydligt bevis på hur dålig balans min lilla häst har.

    Så just nu när jag är ensam så jobbar jag mycket vid hand för att hjälpa henne att hitta balansen. Sitsträningen kommer fortsätta så fort jag har lite hjälpande ögon som kan hålla lite koll.

    SvaraRadera