1 september 2010

Stallinredning

Nu är stallinredning beställd! Vi har beställt ifrån Hammars och det blir modellen Elegant som ser ut såhär:

Bild lånad från Hammars hemsida

Tjusigt va? Dock har vi valt att inte ha något galler alls i själva dörren, det känns trevligare. Jag tycker att dekorationsbågarna upptill gör jättemycket, gillar dem skarpt!
Igår var jag även på Stigtomta kvarn och inhandlade lite redskap, vattenkar (som vi ska ha i början, sedan ska vi införskaffa en Thermobar, himla smidigt i vinter!) havre och torv/spånblanding. Skulle köpa tråd också men det glömde jag såklart.
Nu är det bara 3 dagar kvar tills vi flyttar hästarna, det känns helt overkligt!

2 kommentarer:

 1. Jag fick först skrämselhicka av boxinredningen tils jag kom på era hästar ska ju inte bo inne. Puh!
  Alla boxförsäljare erbjuder boxar med galler. Dels så (enl. nya lagen) så tillgodoser det inte hästens behov av social kontakt(klia-putsa varandra) och många galler är tydligen inte helt dimensionerade för sparkar och hästar har även fastnat med underkäken mellan galler. Detta ovan påpekade jordbruksverkets föreläsare under kursen i hästens beteendebilologi som jag gick under våren.
  Men snyggt och prydligt är det.
  Ni kommer få det underbar med hästarna på knuten! mvh Therese

  SvaraRadera
 2. Therese:
  Nej, våra kommer bara stå inne när vi borstar och pysslar :) Boxarna är ju till en stor del till för hästar som kommer hit på kurs / utbildning osv. Och då vill man kanske inte att okända hästar ska stå och bråka. Därför blir det galler överallt utom i dörren.
  Ja, vi ville ha ett stilrent och snyggt stall så det blir nog bra :)
  Absolut! Kan inte vänta tills de kommer hit!
  Maja

  SvaraRadera