3 september 2010

Utrensning

Idag började vi flytta saker från stallet, och jag lyckades fylla hela min bil (bokstavligen) med bara täcken och schabrak! Jag upptäckte att vi har väldigt mycket täcken med tanke på att vi i princip inte använder några. Pontus blev även chockad över mängden schabrak (den högen var nog närmare 1,5 meter hög) och undrade vad vi skulle med så många till. Bra fråga.. Jag rensade även bland några av huvudlagen och passade på att putsa dem på samma gång, vissa var inte fräscha minsann!
På onsdag tar jag och mamma en sväng till Hööks i Linköping och införskaffar lite nödvändiga saker. Funderar bl.a. på att köpa några tränsväskor för att skydda alla huvudlag, vi har ju ingen sadelkammare att hänga in sakerna i än.

Imorgon ska vi göra klart det allra sista med stängslet, för i övermorgon kommer hästarna hit! Det innebär att jag rider Sammy på Flättna för kanske sista gången imorgon. Det känns lite sorgligt, då vi ändå stått där i mer än åtta år. Men självklart kommer det bli helt underbart att se hästarna från köksfönstret!

Snart har jag de här myshögarna utanför fönstret

3 kommentarer:

 1. Hmm jo rensa skulle man lugnt behöva göra, har tusentals saker som jag inte använder. Kommer bli underbart för er att få hästarna hemma. Fråga mig=) Jag vaknar på morgonen går fram till sovrumsfönstret på övervåningen ser ut över hagen och njuter.... Underbart!

  Lycka till med stängslingen! Igår hade vi en älg som drog in hela stängslet i hagen så jag fick fixa och knyta lite provisoriskt, det behöver nog fixas iordning vart efter..

  SvaraRadera
 2. Ja man hittar en del. Dock är min mor inte så pigg på att slänga saker, även om man aldrig mer kommer använda dem. "Men de kan vara bra att ha, man vet aldrig!"
  Ja det är riktigt lyxigt att få ha dem så nära :)
  Stängslingen är klar, med el och allt. Tur det med tanke på att hästarna kommer imorgon ;)
  Det vad mig en klantig älg, den kunde väl ha hoppat iallafall?

  SvaraRadera
 3. Jag gillar att rensa, ibland lite för mycket men tycker det är skönt i själen=)

  Älgen hoppade faktiskt. Först hoppade den över ett staket ner i ån som rinner mellan hagarna, sedan kunde den inte hoppa upp ur ån över staketet så då sprang den igenom och sedan hoppade den ut ur hagen igen. Så jag antar att man måste säga att den hade viss koll iallafall=)

  SvaraRadera