5 december 2010

Att lära sig rida

Idag fick jag lite av en utmaning - Pontus har sagt ett tag att han vill lära sig rida på riktigt, och det är minsann inte lätt att sätta ord på de grundläggande saker gällande ridningen som man själv har sittandes i ryggmärgen sedan många år tillbaka. Men vi lyckades ganska bra och dagens uppgift bestod av att få till en rund volt och att få Melissa att hitta lite böjning och samtidigt följa med i hennes rörelser. De var så duktiga båda två! Melissa är en utmärkt nybörjarhäst då hon är så snäll och känslig samt så pass högt utbildad att man direkt får reda på om man gjort rätt eller fel.
Här kommer lite bilder på superekipaget!

Det blev inga kanonbilder idag, det var jättekonstigt ljus ute och jag orkade inte experimentera och hitta rätt inställningar - då hade jag missat hela ridpasset!

7 kommentarer:

 1. Nej det är sannerligen inte lätt att ta allt från början. Men otroligt nyttigt. Gjorde liknande för min lillasyster häromdagen (hon har visserligen ridit lite på ridskola som barn, men tyvärr inte fått lära sig mycket om hästen...) Hon tyckte det var jätteimponerande att med små hjälper kunna flytta hästen och bara det att följa med sittbenen är ju helt nytt. Tycker de ser jätteduktika ut. Melissas avslappning är ju ett tecken på att Pontus är helt rätt ute! =)

  SvaraRadera
 2. Vad roligt det låter. Kanske kan du ha lektioner för mig på lånad häst när jag kommer tillbaka till Nyköping? Jag tror att du är en riktigt duktig instruktör!
  Annika

  SvaraRadera
 3. Karin;
  Ja det är himla lärorikt faktiskt, det är alltid bra att sätta ord på det man gör, även om det är väldigt grundläggande.
  De var så duktiga så och Melissa verkade helnöjd med att agera läromästare :)

  SvaraRadera
 4. Annika;
  Ja, jättekul att pojkvännen är så pass intresserad!
  Det kan jag absolut ha, ska ni flytta tillbaka? :)
  Tack så mycket, vad glad jag blir!! :)

  SvaraRadera
 5. Trevligt Maja! Då hör jag av mig när jag kommit hem igen :-)

  SvaraRadera
 6. Härligt! När flyttar ni hit? :-)

  SvaraRadera
 7. Jag börjar skolan (läderhantverk) 10:e januari så på något sätt måste jag vara i Nyköping då
  :-)

  SvaraRadera