16 december 2010

Klantkatt

Till att börja med ber jag om ursäkt för att uppdateringen är så usel just nu, jag jobbar mycket och är så trött att ögonen går i kors när jag kommer hem.
Så till dagens stora händelse: Jag har klättrat ner kanske 3 meter i en foderficka inne i spannmålstorken och hämtat upp Mira som nog suttit där minst ett dygn. Hon gick ut i tisdags morse och kom sen inte tillbaka på kvällen, men jag blev inte så orolig, då hon brukar försvinna iväg till en lada med massor av möss i hos golfklubben, så jag väntade. När hon fortfarande inte kommit igår kväll blev jag orolig och bestämde mig för att ge det en natt till, och sedan ringa golfklubben idag och be dem låsa upp ladan så jag kunde leta efter henne där inne. Innan jag hann göra det letade jag och pappa igenom byggnaderna på gården, och när vi kom till spannmålstorken började hon skrika för full hals när hon hörde min röst; "KOM OCH HÄMTA MIG, JAG ÄR INSTÄÄNGD!" skrek hon gång på gång. Det var inte mycket annat att göra än att klättra ner på de pinnar som fanns på kanten och sedan kravla sig upp igen med katten i famnen. Hon var omskakad men verkade må bra bortsett från ett litet sår på nosen.
Hon har inte haltat på hela dagen, men nu på kvällen började hon halta på vänster bak, hur kan det komma sig? Det borde väl inte vara så allvarligt om hon inte visat något tidigare under dagen? Om det inte gett sig i morgon efter lunch, när jag slutar jobbet, så åker jag till veterinären för säkerhets skull.

Håll tummarna för att knäppkatten bara är lite mörbultad, och inte skadat sig allvarligt..

Sammy mår bra och går även bra just nu. Han har börjat hitta ett helt annat tänk i samlingen och hittar egen energi på ett annat sätt. Härligt! Idag fick han dock vila, då kattjakt stod på schemat i morse, och sedan jobb hela dagen.
Nu är det sovdags för min del, lika bra att släpa sig till sängen innan jag somnar i soffan!

Älskar den här bilden på Sammy, han ser ut som en busig liten welshponny!

2 kommentarer:

  1. hej jag hittade en bra hemsida som jag tänkte att du kanske skulle uppskatta http://www.handelsgillet.se/index.htm de har fina mönster från olika epoker. enjoy

    SvaraRadera
  2. Tack så mycket, vem du än är! Verkar finnas mycket kul där! :)

    SvaraRadera