7 december 2010

En bra blogg?

Vad tycker ni kännetecknar en bra blogg? Är detta en bra blogg? Vad skulle ni vilja se mer/mindre av?
Själv tycker jag att en bra blogg är en blogg med intressanta, välskrivna texter med fina bilder. Jag tycker inte heller att uppdateringen bör ske varken för ofta eller för sällan. Två inlägg om dagen är ganska lagom enligt mig (trots att jag oftast inte skriver mer än ett om dagen själv..), annars hinner man ju inte läsa inläggen ordentligt. Jag tycker bara det är jobbigt med de som bombar med ett tiotal inlägg om dagen, jag hinner inte med!
Så, vad tycker ni? Vad kan jag förbättra?

Fina bilder ska det vara, och en bild på Sammy är alltid en fin bild!

7 kommentarer:

 1. Jag tycker att bloggen är bra precis som den är!
  För ett tag sedan ville du ha önskemål om ämnen du kan skriva om. Jag funderar en del på olika bett och deras användning. Jag tycker att en del man ser i kataloger och liknande ser rätt otrevliga ut faktiskt. Men å andra sidan är jag inte särskilt kunnig på området.. ;-)

  SvaraRadera
 2. Välskrivna och lärorika texter, fina och beskrivande bilder är en av mina kriterier för att en blogg ska vara intressant för mig. Skrivaren ger både en objektiv och subjektiv syn på ämnena som tas upp samtidigt som den bjuder in läsaren att överväga det den läser och lämna sin egen åsikt. Håller med om att det blir för jobbigt om bloggen uppdaterar allt för ofta. Ca 2 gånger/dag tycker jag är lagom! Bättre väl genomtänkta texter än något snabbt ihopslängt. Ärlighet och trovärdighet är också viktigt.

  Kan ju lungt säga att din blogg uppfyller kraven för att jag ska klassa den som bra och intressant :) mycket för din inriktning på den eftersom jag själv går mer o mer åt det hållet. Håller med Annika, den är bra precis som den är!

  SvaraRadera
 3. Hej, jag tycker din blogg är väldigt intressant. Jag har sett att hästen Melissa har en "Startrekk sadel" är det en bommlös sadel?
  Jag rider ofta barbacka men jag undviker trav efterom det "studsar" mycket och det är nog inte bra för hästryggen, därför funderar jag på att köpa en bommlösadel så man kan använda sina knän som stötdämpare. Jag undrar också om du har dina hästar ute dygnet runt även på vinter när det är -10 till -20 grader ute, eller sätter du kanske på täcke då?

  Jag har också mina hästar barfota så att deras ben och hovar skall hållas friska. Jag har sett att du använder hovboots, vilket märke har du, kan du galoppera i dem utan att de faller av? Jag har hovboots för att rida på grusvägar men jag misstänker att jag har dåliga boots eller för stora storlekar eftersom de inte hålls på bakhovarna.

  // Nyfiken Michaela Österlund :)

  SvaraRadera
 4. Annika:
  Tack så mycket :)
  Jag ska se om jag med hjälp av mamma kan skriva ett utrustningsinlägg, hon har lite större koll på bett än vad jag har. Jag vet funktionen på de bett jag använder själv, men inte på de konstiga i katalogerna. Förhoppningsvis vet mamma lite mer! :)

  SvaraRadera
 5. Hanna:
  Då är vi överens om hur det ska vara då, härligt att jag uppfyller kraven! :)

  SvaraRadera
 6. Michaela:
  Tack så mycket! :)
  Mamma rider faktiskt i en Ecuyer från Deuber & Partner, men den är väldigt lik Espaniolan som Star-Trekk tillverkar. Däremot har jag själv tänkt att köpa en Espaniola när jag fått min sadel såld. Espaniolan är som du skriver bomlös, medan mammas sadel har läderbom. :)
  Det finns ju barbackapaddar i fårskinn som är ett lite billigare alternativ än en sadel, som går att fästa stigläder i. En sådan använder jag mig av för tillfället.

  Våra hästar går ute dygnet runt, året runt och nästan alltid utan täcke. De gånger jag täcker min ponny är när det regnar, blåser och är riktigt kallt, för då upplever jag att han blir öm i ryggen av vädret. Men det sker inte många gånger per år. Kyla och snö är inga problem, de har riktig björnpäls! :)

  Jag ska skriva ett utrustningsinlägg snart tänkte jag, och tar då med hovboots, så håll utkik! :)

  SvaraRadera
 7. Gillar din blogg, klickade mig just hit och gillade vad jag läste :) jag har också lite "så naturligt som möjligt i hjärnan". Kanske ganska ovanligt för en travmänniska som jag faktiskt är :)

  SvaraRadera