9 januari 2013

Exito

Exito, lusitano
f. 2010
e. Alcatruz u. Sandy
äg. Maja Lindh

Exito är en härlig unghäst som flyttade hem till mig i januari 2013. Tidigare har han arbetats enligt Parelli Natural Horsemanship, vilket har lagt en bra grund och gjort honom till en mycket trevlig och välhanterad unghäst med glimten i ögat.

Exito är mycket vänlig, lekfull och positiv och ingen dag med honom är den andra lik! Han är arbetad från marken och på longe sedan april 2013 och gör i dagsläget öppna, sluta, traversal och bakdelsvändningar i skritt från marken. På longe går han i öppna och sluta i skritt och trav. Galoppen har jag nyligen börjat med och fokuserar i dagsläget på att befästa fattningarna för röstkommando samt att han ska hitta sin egen balans på volten även i galopp. Vi har även börjat med lite trick, såsom yoga och buga!Exito är en fantastiskt arbetsvillig och lättlärd häst och jag kommer fortsätta ägna mig åt arbete från marken och på longe fram till i höst, då inridningen ska påbörjas om allt går som det ska.

2 kommentarer:

  1. Fin han är! känner igen honom inser jag nu, följde joanna och Malins blogg en sväng och där dök han ju upp emellanåt :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst är han! Det stämmer bra det :)

      Radera