8 januari 2013

Exitos första dagar

Nu har Exito varit hos oss i lite mer än två dagar och det går framåt för honom när det gäller att bli en del av flocken.
Ihopsläppet i söndags var väldigt odramatiskt till en början, men efter några timmar blev det oroligt och bråkigt, något som dock börjar ge sig nu och Exito får vara med mer och mer.
Idag bestämde sig Sammy för att acceptera honom (till största delen, han är fortfarande vass ibland) och gick helt enkelt fram till Exito och började nafsa honom i halsen och gosa. Detta upprepades ett flertal gånger under dagen och efter det började Exito våga komma mycket närmare flocken än innan. Den som behöver försvara sin plats mest är Diablo, vilket gör att han är elakast, men nu när Sammy visar att Exito är okej har även han lugnat ner sig och jag tror att han börjar förstå att Exito inte är ute efter att ta hans plats.
Det är inte helt lätt att förändra en flock som varit så sammansvetsad i många år och det gäller att vara tålmodig och uppmärksam när man gör en så stor förändring. Jag har i stort sett bott i hagen och i stallet sedan i söndags för att hålla koll på dem och har inte pustat ut förrän idag då min underbara sambo sa åt mig att gå och ta en powernap, så kunde han hålla koll på dem så länge.

Exito är en helt fantastisk liten herre som är underbart mysig och medgörlig. Han vill vara med överallt och gosar mer än gärna, samtidigt som han inte blir för påflugen. Det känns som vi blivit riktigt bra kompisar redan!

Här kommer lite (mobil)bilder från hans första dagar här på Övre Jäder:

Alla hästarna precis efter ihopsläppet

Exito och Diablo innan Diablo kom på att han var tvungen att försvara sin plats i flocken

Efter en dag fick han komma upp och äta i närheten av de andra hästarna

Efter två dagar stod Sammy och Exito och gosade

Exito har spanat in vindskyddet och är på väg ner till Sammy och Melissa för att fråga om han får vara med dem

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar